Vase de expansiune

Brand-uri populare
Vase de expansiune ZILIO md chisinau
Vase de expansiune Zilmet md chisinau
Vase de expansiune Aqua md chisinau
Vase de expansiune Varem md chisinau
Vase de expansiune Nema md chisinau

Cumpara vas de expansiune in Chisinau - el este un dispozitiv utilizat în sistemele de instalații sanitare și de încălzire pentru a ajuta la reglarea și gestionarea schimbărilor de presiune. Funcția principală a unui vas de expansiune este de a permite expansiunea și contracția apei într-un sistem închis, fără a provoca fluctuații de presiune care pot deteriora sistemul.

În majoritatea sistemelor de instalații sanitare și de încălzire, apa este încălzită și circulă prin țevi, radiatoare sau alte corpuri de iluminat. Pe măsură ce apa se încălzește, se dilată și creează presiune în cadrul sistemului. Dacă această presiune nu este gestionată în mod corespunzător, poate provoca deteriorarea țevilor, a supapelor și a altor componente ale sistemului.

Rezervoarele de expansiune la pret ieftin funcționează prin asigurarea unui spațiu în care apa se poate extinde pe măsură ce se încălzește. De obicei, rezervorul este instalat în apropierea încălzitorului sau a boilerului și este conectat la sistemul de instalații sanitare printr-o țeavă. Pe măsură ce apa se dilată, aceasta curge în rezervorul de expansiune, care conține o vezică sau o diafragmă care se comprimă pentru a acomoda volumul suplimentar de apă.

Atunci când apa se răcește și se contractă, presiunea din sistem scade, iar vezica sau diafragma din vasul de expansiune se dilată pentru a elibera apa stocată înapoi în sistem. Acest proces ajută la menținerea unei presiuni stabile în sistem, prevenind deteriorarea și prelungind durata de viață a componentelor instalațiilor sanitare și de încălzire.

Există două tipuri principale de rezervoare de expansiune: rezervoare cu vezică și rezervoare cu diafragmă.

Rezervoarele cu vezică constau dintr-o vezică flexibilă în interiorul unui rezervor din oțel sau plastic. Vezica este umplută cu aer și separată de apă printr-o barieră. Pe măsură ce apa din sistem se încălzește și se dilată, aceasta împinge împotriva vezicii, comprimând aerul și creând un spațiu suplimentar de ocupat. Când sistemul se răcește, presiunea din vezică împinge apa înapoi în sistem.

Rezervoarele cu diafragmă funcționează într-un mod similar, dar în loc de o vezică, acestea folosesc o diafragmă din cauciuc sau un alt material flexibil. Diafragma este atașată de părțile laterale ale rezervorului și îl împarte în două camere: una pentru lichid și una pentru aer. Pe măsură ce apa din sistem se dilată, aceasta împinge împotriva diafragmei, comprimând aerul din cealaltă cameră. Când sistemul se răcește, presiunea aerului comprimat împinge apa înapoi în sistem.

Ambele tipuri de vase de expansiune in credit sunt concepute pentru a menține o presiune constantă în sistem, prevenind deteriorarea în condiții de presiune ridicată sau scăzută. De asemenea, acestea ajută la prevenirea loviturilor de ciocan de apă, un fenomen prin care apa se izbește de țevi și fitinguri, provocând daune și zgomot.

Atunci când alegeți un vas de expansiune, este important să luați în considerare dimensiunea sistemului, precum și volumul de apă și presiunea preconizate. Un instalator profesionist sau un tehnician HVAC poate ajuta la determinarea dimensiunii și tipului adecvat de vas de expansiune pentru sistemul dvs. specific.

Pe scurt, vasele de expansiune in Moldova sunt o componentă importantă a sistemelor de instalații sanitare și de încălzire, ajutând la reglarea presiunii și la prevenirea deteriorărilor. Rezervoarele cu vezică și rezervoarele cu diafragmă sunt cele două tipuri principale de rezervoare de expansiune, fiecare cu propriile caracteristici și beneficii unice. Consultarea cu un profesionist poate asigura selectarea rezervorului de expansiune adecvat pentru sistemul dvs. specific.

Instalarea unui rezervor de expansiune necesită cunoștințe și unelte sanitare de bază. Cu toate acestea, este important să rețineți că cerințele de instalare pot varia în funcție de tipul de vas de expansiune și de sistemul de instalații sanitare specific. Se recomandă să consultați un instalator profesionist sau un tehnician HVAC pentru a asigura o instalare corectă.

Iată care sunt pașii generali pentru instalarea unui vas de expansiune:

  1. Alegeți locația pentru rezervorul de expansiune: Acesta trebuie instalat pe conducta de alimentare cu apă rece, în apropierea încălzitorului de apă.
  2. Opriți alimentarea cu apă: Închideți sistemul și goliți apa din conducte pentru a elimina orice presiune.
  3. Instalați rezervorul: Instalați-l pe conducta de alimentare cu apă rece. Conectați intrarea rezervorului de expansiune la conducta de alimentare cu apă rece și ieșirea la conducta de alimentare cu apă caldă.
  4. Conectați supapa de aer: Rezervoarele cu vezică au o supapă de aer care trebuie conectată la sursa de aer. Conectați supapa la un compresor sau la o pompă manuală pentru a umple vezica cu aer la presiunea recomandată.
  5. Fixați rezervorul: Fixați rezervorul de perete sau de un alt suport folosind un suport de montare sau curele.
  6. Porniți alimentarea: Porniți alimentarea cu apă și lăsați sistemul să se umple. Verificați dacă există scurgeri în jurul rezervorului de expansiune și în restul sistemului de instalații sanitare.
  7. Testați sistemul: Deschideți robinetul de apă caldă și lăsați lichidul să se încălzească. Rezervorul de expansiune ar trebui să mențină o presiune constantă și să prevină loviturile de apă.
  8. Întreținere: Verificați periodic presiunea aerului în rezervoarele cu vâsle și înlocuiți diafragma în rezervoarele cu diafragmă, dacă este necesar.

Este important de reținut că instalarea rezervor de expansiune in Chisinau poate preveni deteriorarea sistemului de instalații sanitare și poate prelungi durata de viață a încălzitoarelor de apă și a altor componente. Dacă nu sunteți sigur în ceea ce privește instalarea unui rezervor de expansiune, este recomandat să solicitați asistența unui instalator profesionist sau a unui tehnician HVAC.

Vezi tot
Aparate de aer conditionat Haier in Moldova la super pret cu livrare si instalare
Aparate de aer conditionat Haier in Moldova la super pret cu livrare si instalare
Dealer autorizat Haier in Moldova propune spre vanzare aparate de aer conditionat si pompe de caldura la pret corect cu livrare si montaj profesional
Cazane LOGITERM în Moldova direct de la importator oficial
Cazane LOGITERM în Moldova direct de la importator oficial
Cazane pe combustibil solid pentru casă LOGITERM Polonia, acum în vânzare direct de la depozit în Chișinău cu garanție de 5 ani, livrare și montare profesională. Eficiență de la 80%, econome și ecologice. Arde orice tip de combustibil solid, lemne, cărbune, brichete, peleți, rămășițe din lemn, paie și alte deșeuri vegetale.
Pompe de căldură HEIKO în Moldova direct de la producător din Polonia
Pompe de căldură HEIKO în Moldova direct de la producător din Polonia
Pompele de căldură reprezintă o nouă tehnologie ecologică și sigură de încălzire a locuinței, podele calde și apă caldă la robinet care lucrează iarna până la -25 grade. Se poate conecta la sistema de încălzire existentă ca opțiune de bază sau alternativă. Se alimentează la 220V și ca sursă de energie folosește aerul de afară. Este alegerea perfectă dacă lipsește conectarea la rețeaua de gaz sau nu este posibil montarea unui cazan pe combustibil solid în locuință.
Aparate de aer condiționat si pompe de caldura HEIKO
Aparate de aer condiționat si pompe de caldura HEIKO
HEIKO in Moldova direct de la importator oficial, garantie 5 ani, comanda acum mai ieftin cu livrare in toata tara
Vezi prețuri și asortimentul de cazane pe gaz în magazinul Eurosanteh din Chișinău
Vezi prețuri și asortimentul de cazane pe gaz în magazinul Eurosanteh din Chișinău
Acum la toate centralele termice pe gaz sânt prețuri reduse, se oferă livrare și montare la cheie cu sistema de încălzire din apartament sau casa în toată Moldova. Vizitați magazinul nostru din Chișinău sau vezi lista de prețuri la cazane pe gaz pe pagina de internet. În asortiment spre vânzare avem centrale pe gaz din Italia, Germania, Turcia, toate pe garanție de la producător.
Cazane pe combustibil solid, lemne, cărbune, brichete, peleți și alte resturi din lemn si vegetale
Cazane pe combustibil solid, lemne, cărbune, brichete, peleți și alte resturi din lemn si vegetale
În condițiile de majorare continuă a prețurilor la gaz și energie electrică și a riscului de a rămâne fără gaz la iarnă, cea mai corectă alegere este montarea unui cazan pe combustibil solid și încălzirea cu lemne, carbune, brichete, peleți și alte resturi din lemn și vegetale. Economisește acum și ai grijă de cei dragi în sezonul rece, cumpără acum centrala termică pe combustibil solid la preț bun direct de la depozit din Chișinău. Oferim livrare și montaj profesional în toată Moldova.
Cele mai econome climatizoare pe perete găsești la noi
Cele mai econome climatizoare pe perete găsești la noi
În condițiile crizei energetice din Moldova este foarte adecvat de a procura un aparat de aer condiționat cu un consum minimal de energie electrică, cu clasa de energoeficiență A+++ sau A++ mai ales în sezonul rece sau cînd nu mai ai altă sursă de încălzire. Cumpără din magazin sau comandă online cu livrare în toată Moldova pe garanție și cu montaj profesional si rapid
Condiționere casnice predestinate pentru încălzire eficientă iarna
Condiționere casnice predestinate pentru încălzire eficientă iarna
Gătește-te acum de sezonul rece, cumpără aparat de aer condiționat cu destinație pentru încalzire iarna la temperaturi până la -30 grade. Oferim livrare și montaj profesional si rapid.
Asortiment bogat de aparate de aer conditionat, climatizoare la preturi promotionale sau in rate
Asortiment bogat de aparate de aer conditionat, climatizoare la preturi promotionale sau in rate
Asortiment bogat de aparate de aer conditionat, climatizoare la preturi promotionale sau in rate gasesti in magazinul EUROSANTEH din Chisinau, Moldova. Lasa vremea caniculara dupa geam alaturi de conditionerele noastre econome, linistite si inteligente. Oferim consultare si montare profesionala la procurarea unui climatizator.
Distribuitor oficial GREE in Moldova - conditionere pentru casa si oficii
Distribuitor oficial GREE in Moldova - conditionere pentru casa si oficii
Cumpara mai ieftin direct de la depozit cu livrare si instalare profesionala in toata Moldova. Fii stapin pe climatul din locuinta ta cu noile tehnologii INVERTER si Wi-Fi de la GREE - cel mai vandut brand din lume
Calorifere pentru sistema de încălzire cu cazan sau centralizată
Calorifere pentru sistema de încălzire cu cazan sau centralizată
Radiatoare de oțel, aluminiu, bimetalice si de baie verticale, decorative sau design în asortiment bogat, dimensiuni și culori diverse în magazin sau direct de la depozit din Chișinău
Vezi tot
Vezi cum găsești adresa magazinului EUROSANTEH Chișinău pe hartă
© 2023 Eurosanteh.md - Totul pentru încălzire, climatizare și ventilare. Consultație, livrare, montaj și deservire profesională în toată Moldova.
Se accepta plata cu card bancar
068272991, 022022560
info@eurosanteh.md
Lu - Vi: 8:00-18:00
Sâ: 8:00-14:00
Magazin EUROSANTEH, Chișinău, str. Burebista 110