Energia regenerabilă

Energia regenerabilă este o sursă de energie care poate fi regenerată prin procese naturale în natură, cum ar fi energia solară, eoliană, hidroelectrică, din biomasă și geotermală. Aceste surse de energie sunt ecologice și sigure pentru mediu, spre deosebire de sursele de energie tradiționale, care sunt o sursă de poluare a aerului și a apei și provoacă schimbări climatice.

Tipuri de energie:

Solară

Energia solară este energia derivată din razele soarelui. Panourile solare sunt folosite pentru a converti lumina soarelui în energie electrică. Este una dintre cele mai populare surse de energie regenerabilă folosită pentru alimentarea locuințelor și a instalațiilor industriale.

Eoliană

Energia eoliană este energia derivată din mișcarea maselor de aer din atmosferă. Turbinele eoliene sunt utilizate pentru a converti energia cinetică a vântului în energie electrică. Energia eoliană este utilizată pentru a alimenta terenurile agricole, clădirile comerciale și locuințele.

Hidroelectrică

Energia hidroelectrică este energia derivată din mișcarea apei. Centralele hidroelectrice sunt utilizate pentru a converti energia cinetică a fluxului de apă în energie electrică. Energia hidroelectrică este utilizată pentru a alimenta orașele, instalațiile industriale și clădirile rezidențiale.

Geotermală

Energia geotermală este energia care provine din adâncurile pământului, unde temperatura este mai ridicată decât la suprafață. Energia geotermală este utilizată pentru a încălzi clădirile și pentru a genera electricitate. Acest tip de energie regenerabilă poate fi utilizat în zonele cu izvoare termale sau câmpuri geotermale.

Energia regenerabilă joacă un rol important în combaterea schimbărilor climatice și în protejarea mediului înconjurător. Ea reduce dependența de petrol, cărbune și gaze, care sunt resurse limitate și o sursă de poluare a aerului și a apei. În plus, utilizarea energiei regenerabile contribuie la dezvoltarea economiei și la crearea de noi locuri de muncă în domeniul producției și al instalării de echipamente de energie regenerabilă.

În ciuda dezavantajelor, energia regenerabilă rămâne un instrument important în combaterea schimbărilor climatice și în crearea unui viitor mai durabil pentru planeta noastră. Este important să continuăm să dezvoltăm și să îmbunătățim tehnologiile de energie regenerabilă și să investim în această industrie pentru a ne atinge obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și de protejare a mediului.

Panouri solare și invertoare de energie electrică

Panourile solare sunt una dintre cele mai întâlnite metode de valorificare a energiei regenerabile, acestea constând dintr-o serie de elemente care transformă lumina ultravioletă în energie electrică printr-un proces fotovoltaic.

Invertorul de electricitate este un dispozitiv care convertește curentul continuu (DC) produs de panouri într-un curent alternativ (AC) variabil, adecvat pentru alimentarea aparatelor sau pentru a introduce surplusul de energie în rețea. În plus, poate fi utilizat pentru a ajusta puterea și frecvența curentului în conformitate cu cerințele rețelei electrice.

Panourile solare și invertoarele de putere pot fi utilizate atât pentru uz casnic, cât și pentru aplicații comerciale și industriale. Acestea pot fi instalate pe acoperișurile clădirilor sau pe sol și pot furniza energie atât pentru locuințe individuale, cât și pentru orașe întregi.

Vezi tot
Aparate de aer conditionat Haier in Moldova la super pret cu livrare si instalare
Aparate de aer conditionat Haier in Moldova la super pret cu livrare si instalare
Dealer autorizat Haier in Moldova propune spre vanzare aparate de aer conditionat si pompe de caldura la pret corect cu livrare si montaj profesional
Cazane LOGITERM în Moldova direct de la importator oficial
Cazane LOGITERM în Moldova direct de la importator oficial
Cazane pe combustibil solid pentru casă LOGITERM Polonia, acum în vânzare direct de la depozit în Chișinău cu garanție de 5 ani, livrare și montare profesională. Eficiență de la 80%, econome și ecologice. Arde orice tip de combustibil solid, lemne, cărbune, brichete, peleți, rămășițe din lemn, paie și alte deșeuri vegetale.
Pompe de căldură HEIKO în Moldova direct de la producător din Polonia
Pompe de căldură HEIKO în Moldova direct de la producător din Polonia
Pompele de căldură reprezintă o nouă tehnologie ecologică și sigură de încălzire a locuinței, podele calde și apă caldă la robinet care lucrează iarna până la -25 grade. Se poate conecta la sistema de încălzire existentă ca opțiune de bază sau alternativă. Se alimentează la 220V și ca sursă de energie folosește aerul de afară. Este alegerea perfectă dacă lipsește conectarea la rețeaua de gaz sau nu este posibil montarea unui cazan pe combustibil solid în locuință.
Aparate de aer condiționat si pompe de caldura HEIKO
Aparate de aer condiționat si pompe de caldura HEIKO
HEIKO in Moldova direct de la importator oficial, garantie 5 ani, comanda acum mai ieftin cu livrare in toata tara
Vezi prețuri și asortimentul de cazane pe gaz în magazinul Eurosanteh din Chișinău
Vezi prețuri și asortimentul de cazane pe gaz în magazinul Eurosanteh din Chișinău
Acum la toate centralele termice pe gaz sânt prețuri reduse, se oferă livrare și montare la cheie cu sistema de încălzire din apartament sau casa în toată Moldova. Vizitați magazinul nostru din Chișinău sau vezi lista de prețuri la cazane pe gaz pe pagina de internet. În asortiment spre vânzare avem centrale pe gaz din Italia, Germania, Turcia, toate pe garanție de la producător.
Cazane pe combustibil solid, lemne, cărbune, brichete, peleți și alte resturi din lemn si vegetale
Cazane pe combustibil solid, lemne, cărbune, brichete, peleți și alte resturi din lemn si vegetale
În condițiile de majorare continuă a prețurilor la gaz și energie electrică și a riscului de a rămâne fără gaz la iarnă, cea mai corectă alegere este montarea unui cazan pe combustibil solid și încălzirea cu lemne, carbune, brichete, peleți și alte resturi din lemn și vegetale. Economisește acum și ai grijă de cei dragi în sezonul rece, cumpără acum centrala termică pe combustibil solid la preț bun direct de la depozit din Chișinău. Oferim livrare și montaj profesional în toată Moldova.
Cele mai econome climatizoare pe perete găsești la noi
Cele mai econome climatizoare pe perete găsești la noi
În condițiile crizei energetice din Moldova este foarte adecvat de a procura un aparat de aer condiționat cu un consum minimal de energie electrică, cu clasa de energoeficiență A+++ sau A++ mai ales în sezonul rece sau cînd nu mai ai altă sursă de încălzire. Cumpără din magazin sau comandă online cu livrare în toată Moldova pe garanție și cu montaj profesional si rapid
Condiționere casnice predestinate pentru încălzire eficientă iarna
Condiționere casnice predestinate pentru încălzire eficientă iarna
Gătește-te acum de sezonul rece, cumpără aparat de aer condiționat cu destinație pentru încalzire iarna la temperaturi până la -30 grade. Oferim livrare și montaj profesional si rapid.
Asortiment bogat de aparate de aer conditionat, climatizoare la preturi promotionale sau in rate
Asortiment bogat de aparate de aer conditionat, climatizoare la preturi promotionale sau in rate
Asortiment bogat de aparate de aer conditionat, climatizoare la preturi promotionale sau in rate gasesti in magazinul EUROSANTEH din Chisinau, Moldova. Lasa vremea caniculara dupa geam alaturi de conditionerele noastre econome, linistite si inteligente. Oferim consultare si montare profesionala la procurarea unui climatizator.
Distribuitor oficial GREE in Moldova - conditionere pentru casa si oficii
Distribuitor oficial GREE in Moldova - conditionere pentru casa si oficii
Cumpara mai ieftin direct de la depozit cu livrare si instalare profesionala in toata Moldova. Fii stapin pe climatul din locuinta ta cu noile tehnologii INVERTER si Wi-Fi de la GREE - cel mai vandut brand din lume
Calorifere pentru sistema de încălzire cu cazan sau centralizată
Calorifere pentru sistema de încălzire cu cazan sau centralizată
Radiatoare de oțel, aluminiu, bimetalice si de baie verticale, decorative sau design în asortiment bogat, dimensiuni și culori diverse în magazin sau direct de la depozit din Chișinău
Vezi tot
Vezi cum găsești adresa magazinului EUROSANTEH Chișinău pe hartă
© 2023 Eurosanteh.md - Totul pentru încălzire, climatizare și ventilare. Consultație, livrare, montaj și deservire profesională în toată Moldova.
Se accepta plata cu card bancar
068272991, 022022560
info@eurosanteh.md
Lu - Vi: 8:00-18:00
Sâ: 8:00-14:00
Magazin EUROSANTEH, Chișinău, str. Burebista 110